Idén kevesebb hallgatója lesz a szolnoki campusnak

Megosztás

Csütörtökön este 8 órakor megjelentek az idei felvételi ponthatárok. A Debreceni Egyetem Szolnoki Campusán induló képzésekre közel 250 hallgatót jutott be alapképzési, mesterképzési és felsőoktatási szakképzési szakokra, többségük levelezős rendszerbe. A szakok két képzési területhez, a gazdaságtudományhoz, illetve az orvos- és egészségtudományhoz tartoznak.

Országosan jellemző, hogy tavalyhoz képest sok szakon magasabb ponthatárok születtek és csökkent a felvettek létszáma is.

A csökkenés a tiszaligeti campus esetében a gazdaságtudományi területen jelentős. Ennek oka, hogy ezen a szakterületen – bár kezdeményeztük – nem engedélyezték a jelenleginél nagyobb létszám felvételét. Ez országos szinten is így volt

– mondta Bögre Zoltán.

Kereskedelem és marketingre, valamint a felsőoktatási szakképzés kereskedelem és marketing (logisztika) szakára 25–25 hallgatót vettek fel. Az előző tanévhez hasonlóan az orvos- és egészségtudományi szakok közül a legtöbben az ápolás-betegellátás alapszak dietetikus szakirányára kerültek be, összesen 80 fő, ezt követi ugyanezen alapszak gyógytornász szakiránya 45 fővel, utóbbi képzésen nappali rendszerben tanulhatnak a hallgatók. 

Újdonság Szolnokon, hogy szeptembertől indul a szociális munka alapképzési szak és a szakvédőnő mesterszak. E két szak engedélyezése a nyári felvételire való jelentkezési időszakra még nem zárult le, ezért most még nem lehetett rájuk jelentkezni. A pótfelvételi eljárás során viszont már meghirdeti az intézmény, így lehetőség lesz ezt a két szakot is megjelölni.

A pótfelvételi július 26-a és augusztus 5-e között az e-felvételi rendszeren keresztül zajlik. A ponthatárokat várhatóan augusztus 24-én hirdetik ki.

Kapcsolódó cikkek